Online Satranç Eğitimi

Satranç, 1500 yıl öncesine dayanan dünyanın en eski oyunlarından biridir. Satranç oyunu, bugün oynadığımız oyuna dünyaya yayıldıkça ulaştı. Sonuç olarak, bu yolculuk farklı kültürlerden, yaşlardan ve geçmişlerden insanları ortak bir bağ ve oyun tutkusu üzerinden bir araya getirdi. Elbette herkes kazanmayı sever, ancak kaybetmeyi nasıl kabul edeceğinizi öğrenmek önemlidir. Söylendiği gibi - bazen dersi verirsin ve bazen dersi alırsın! En önemlisi, bu kayıplardan öğrenmeye çalışın ve daha iyi bir oyuncu olarak geri dönün. Tıpkı hayatta olduğu gibi, başarısızlıkla karşılaştığımızda tekrar ayağa kalkmalı ve daha güçlü ve daha akıllıca geri dönmeliyiz. Zarafetle kazanmak, satrancın bir kişiye öğretebileceği önemli bir karakter özelliğidir.

Dünyadaki skolastik satranç patlaması, son on yılda istikrarlı bir artış gösterdi. Bu çocukların harika satranç oyuncuları olmalarından veya yüksek puanlar almalarından daha önemlisi, satrancın çocuklara seçimlerinin hem iyi hem de kötü sonuçları olduğunu erken yaşlardan itibaren öğretmesidir. Hareketlerinizi derinlemesine düşünmek ve yapabileceğiniz en iyi hamleyi oynamaya çalışmak ödüllendirici olduğu kadar aceleci davranmanın olumsuz sonuçlarını da öğretir. Bobby Fischer'in dediği gibi, "Satranç toplam konsantrasyon gerektirir." Bir satranç oyuncusu 30 hamle boyunca bir büyük usta gibi hamleler yapabilir ve ardından 31. hamlede dikkati dağılabilir ve oyunu kaybeden temel bir hata yapabilir! Bu yoğun odaklanma, okul ödevleri, günlük görevler ve son teslim tarihleriyle karşılaşıldığında günlük yaşamda da yararlıdır. Satranç, çocukların kendi okullarında doğrudan ilgilenmeleri için düşük maliyetli bir etkinliktir. Farklı yaşlardan, geçmişlerden ve özel ihtiyaçları olan çocukların hepsi bir satranç sınıfına veya kulübüne katılabilir.

Satranç oyunlarında bir kişinin kişiliğinin ortaya çıktığını söylüyorlar. Utangaç ve pasif bir kişi daha çekingen oynayabilirken, girişken ve sosyal bir kişi cesur bir saldırgan olabilir. Satrancın harika yanı, herkesin tarzına ve kişiliğine yer olması. Kendi kişisel tarzınızda, tahtada bulduğunuz hareket, plan ve taktik türlerinde yaratıcılığınızı gösterebilirsiniz.

Satranç tamamen sizsiniz - ders çalışmak için zaman ayırırsınız, turnuvalarda yarışmaya zaman ayırırsınız, zamanınızı kayıplarınızı analiz etmek ve zayıf yönlerinizi bulmak için harcarsınız. Tüm bu çalışmalarla bir güven duygusu gelişir. Satranç gelişiminizde, düzlüğe çıktığınız zorlu bir dönemde çalışmak bile direnç ve güven oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Oynadığınız her satranç oyununda, en iyi oyununuzu oynamak için çözmeniz gereken zorluklar ve problemlerle karşı karşıyasınızdır. Satranç ileriyi düşünmenize, kararlarınızı aceleye getirmenize ve seçimlerinizin artılarını ve eksilerini tartmanıza yardımcı olabilir. Günlük hayatta karşılaştığımız zorluklarla ilişkili ve tıpkı satrançta olduğu gibi, yaşamlarımız için olumlu sonuçlar geliştirmek için en iyi seçimleri yapmaya çalışıyoruz.

Satranç oynarken, beyniniz mantık egzersizi yapmak, örüntü tanıma geliştirmek, hem görsel hem de analitik olarak kararlar almak ve hafızanızı test etmek zorunda kalacak. Satranç her yaşta yapılabilir - sonuç olarak, bu beyin egzersizleri hayatınız boyunca beyninizin sağlığının bir parçası olabilir! Aktif beyin sağlıklı beyindir!

Her şeyi verdiğiniz yoğun bir satranç oyunu, bize baskı altında sakin kalmamızı öğretir. Beyninizin maksimumda çalışabilmesi için yoğun bir şekilde odaklanırken aynı zamanda sakin kalırsınız. Hepimiz hayatımız boyunca son tarihler, sunumlar, röportajlar ve testlerle karşı karşıyayız, tıpkı bir satranç oyununda olduğu gibi, elimizden gelenin en iyisini yapmak için kendimizden emin ve sakin kalmalıyız.

Pandemi döneminde evlere tıkıldık kaldık ve hayatımız sınırlandı. Online satranç dersleri hem zamanınızı en verimli şekilde geçirmenize yardımcı olacak, hem de eğlenceli bir aktivite olarak zihinsel becerilerinizi geliştirecektir.

Online Satranç Eğitimi Talep Formu

Online Satranç Eğitimi Hizmet Talep Formu

Dikkat!

Lütfen aşağıdaki formu doldurup bize gönderiniz. En kısa sürede Eğitmenimiz tarafından aranacaksınız.


Satranç Lisansınız varsa;


Bu Dersi Almak İçin Gerekli Donanım:
  • İnternet Bağlantısı
  • Bilgisayar (Masaüstü, Laptop, Tablet)
  • Web Kamera
  • Mikrofon